Selasa, 17 November 2015

TASBIH MINI | DORA - 200PCS

Last week lagi aku dah siapkan tasbih ni. Tapi siapkan takat ikat aje lah. Pasang crystal nya belum lagi. 
The one yang paling excited kalau aku start keluar kan khazanah. Banyak sangat terdedah dengan beads sejak dari alam apungan agaknya.

Well, majlis Dora will be around end of December. Boleh nampak tak kat situ betapa laju nya aku buat keje (kalau takde job lain). Ahahahahah. But apa apa pun, tetap tak boleh nak hand-in by end of this month. Sebab nya crystal nya, aku akan dapat around end of November. 

Teardrop crystal nya abis la pulak. Kena order. Pumpanpumpang kalau aku dapat today, esok nya dah boleh siap. Tapi apakan daya, bahan nya kena tunggu. 

Ni aku nak cerita pasal benda pre-order ni. Kalau korang as a customer nak sesangat tasbih korang cepat, korang kena gak pikir pasal benda benda camni. 

Dah memang korang ada tema kaler bagai kan..of cos aku sebagai tukang buat akan try sehabis baik buat macam yang korang andaikan. Kaler match yang paling power dan kekemasan tahap dewa. Dah kaler yang ko nak tu sampai (kat supplier) nanti nanti, pandai la aku nak settle kan before majlis nya. Kalau aku rasa aku tak boleh nak buat, of cos aku pulang balik depositnya. Yang aku tak boleh nak pulangkan deposit kalau customer tak nak tasbih yang aku dah siap beli barang. Yang tu kira burn. 

Satu lagi isu, tasbih putus. Selama aku buat tasbih ni..Tahun ni nak masuk 3 tahun dah..Takde lagi yang putus. In fact, yang sample kat umah aku ni pon..masih utuh lagi aku kasi anak aku main. 

Sesetengah tasbih maker ni, dorang tak penting kan benda camni. Dorang cuma tau, tasbih tu selamat kat ko aje. Selamat takat kat ko buat ape. Tasbih tu kan nak kasi kat third party. Penerima pulak nak guna yang oooiiii. 

So kalau ko sebagai penerima, tak kan nak tengok gantung aje tasbih tu kat cermin solek. 

Gap antara beads ni lah yang bagi ko belit tasbih ko kalau masuk case kecik.

Kalau sembang dengan customer yang selalu beli online, dorang akan banyak hal masa nak pilih kaler je. Sebab dorang senang paham. Masa bayar, masa aku update progress..dorang akan pasrah aje. Janji tasbih siap masa nak guna nanti. 

Tapi kalau dapat customer yang tak reti ni..jadi pulak case macam Dora ni, Aku rasa mesti dorang printscreen whatsapp pastu paste kat Facebook. Wakakakakakaka.

So korang yang baru bertunang last week tu, meh tempah tasbih untuk doorgift nikah korang. Cuma whatsapp aje 018-3252-507. 


4 ulasan:

Julia Johari berkata...

seriusly cantik!

hasyimahshe berkata...

Thank you Julia Johari!!!!

Atie Yusof berkata...

cantik tasbih...
kiranya ambil tempahan sis?
salam kenal follow sni ye #46 :):)

hasyimahshe berkata...

ye atie yusof. sy terima tempahan tasbih mini. Yang sesuai dibuat doorgift majlis aqiqah, babyshower, nikah, kahwin or even personal use. heheheh