Khamis, 14 Januari 2016

Atasi Morning Sickness

Rata rata yang comment semua cakap mengalami morning sickness. Morning sickness ni rasa nya, hampir semua orang pon rasa. Sama ada kuat tak kuat je beza dia. Kadang tu bukan yang mengandung yang rasa..Tapi bapaknya yang rasa. Hahah

Korang tau sebenarnya kita boleh elakkan alahan ni semua. Boleh jadi kita kurangkan atau pun hilang terus. 

Sebenarnya cara nak kurangkan alahan ni ada macam macam. Kalau chinese dorang akan minum teh halia. Asal mual je minum teh halia. Ada jugak yang minum 100 plus. Katanya 100 plus pengganti air dalam badan pastu ada gula nak memberi tenaga. Jadi sedikit sebanyak alahan pun kurang. Tang 100 plus ni aku ikot sebab badan dah dehydrate teruk dah. And amazingly memang works masa tu. 

Kalau korang alahan disebabkan deria bau yang super sensitif, solution nya senang je. Tapi boleh ke korang nak elak tu je masalah nya. Contoh kalau korang sensitif kepada bau tumisan. Elakkan lah ada kat tempat kejadian nya tumisan ni. Masaklah sup sup aje. Atau lebih senang kahwin lah dengan Chef Wan supaya korang tak payah masuk dapur. kehkehkeh

Macam mana pulak kalau stress penyebab alahan. Ehhhh mesti lah ada wujudnya alahan dari stress ni. Kan ibu mengandung. Apa pon boleh. Haaa masa ni lah peranan suami ku romantis diperlukan. Mintak tolong pada suami. Bantu apa yang patut. Dan anda sebagai ibu mengandung..Pergi lah tido rehat kan badan dan minda. Dah segar baru sambung sembang okay?!

Secara fisiologi nya, alahan semasa hamil ni sebabnya hormon. Ketidakstabilan hormon sebenarnya. Lagi lagi pada ibu mengandung sulung. First time hormon kehamilan serang badan dek non. Terus organ tak boleh nak fungsi dengan betul. Mana nak rembes jus perut lagi. Nak kontrol peluh lagi. Nak hala makanan lemak bagai ke sel bayi lagi. LOL
Jadi nya hormon kita kena stabilkan dulu. Nak stabilkan hormon ni boleh guna Minyak Kelapa Dara D'Aura As-syifa. Minyak Kelapa Dara dalam omputih nya Virgin Coconut Oil (VCO) ni omputih dah makan lama dah. Kita je baru nak mula. Tapi kalau tanya mak bidan, dorang dulu dulu memang consume minyak kelapa yang tanak tu untuk memudahkan proses bersalin. Mak bidan cakap, kalau makan minyak kelapa pagi dengan malam nanti anak sekali teran je meluncur macam main skateboard. Okay itu perumpamaan yang melampau sebenarnya. Cerita dia minyak kelapa ni boleh memudahkan bersalin. Hihihi.

Kelebihan lain kulit jadi cantik, tak kusam. menghilangkan stretchmark, mengelakkan sembelit, melebatkan rambut bayi, merawat ruam dan eczema dan jugak sebagai milkbooster. Rasa nya ada lagi tapi macam tak ingat apa dah. Sebab banyak khasiat kalau tak takde lah omputih pon sibuk pakai ye dak?

Awak yang morning sickness tu? 
Nak ke cuba kurangkan alahan dengan Minyak Kelapa Dara D'Aura? 
Kalau nak, capai handphone.
Bukak Whatsapp
Taip "saya nak vco"
Hantar ke 018-364-2475

Sekarang ada PROMOSI tau. Jimat RM30 untuk 2 set (4 botol)
Ready stock lagi.



Tiada ulasan: