Khamis, 7 Januari 2016

Bersalin mudah dengan Minyak Kelapa Dara D'Aura

Dah abis musim kahwin dah pon kat sini. Maknanya soon musim ibu ibu mengandung pulak. Makin bertambah lah umat manusia. WIWIWIWIWIWiiiii aku memang suka bau bau syurga ni. 

Bila cerita tentang pregnant ni, aku rasa rata rata suka pregnant pertama. Manakan tidak, masa ni suami ku encik tengku. Eh. Suami layan isteri macam puteri.. Ye lah masing masing first timer kan. Ni kalau laki aku dengar aku cakap camni nanti dia sambung pulak. "masuk anak ke 4 semua isteri je buat sendiri. No more alasan first time. Terus dapat mengada" LOL

Sebab taktik dah basi.

Kahkahkah

Itu bukan benda yang aku nak cerita. Aku cuma nak cerita perihal makanan tambahan yang perlu di ambil semasa mengandung. 


Virgin Coconut Oil atau pun Minyak Kelapa Dara D'Aura

VCO D'Aura diperbuat dari kelapa terpilih yang menggunakan teknik "cold press" tanpa pemasan haba, 100 % organik dan halal. 

Kalau ada yang nak tau warna VCO D'Aura, warna nya jernih. Malah lebih jernih dari jenama jenama lain. Takde lah kembang anak tekak kalau warna nya pelik pelik pulak kan. And tak langsung kelihatan seperti minyak kelapa yang ditanak atas api buat sapu kat kepala tu.

Kebaikan VCO ni sebenarnya tak terhad pon kat wanita hamil. Infact dari bayi sampai ke warga emas boleh amalkan. So takde rugi nya kalau kita bukan hamil nak beli.

Tapi untuk yang hamil, below adalah kelebihan nya:-
- Elakkan komplikasi masa hamil.
- Kurangkan masalah alahan.
- Kurangkan risiko mendapat penyakit ketika hamil. Contohnya hb low, kencing manis, darah tinggi & sebgainya yang berkaitan dengan masalah lazim ibu hamil.

- Elakkan kelahiran baby pra-matang
-Bagi khasiat kepada ibu & kandungan agar baby membesar dengan sihat di dlm kandungan serta terhidar dari sebarang penyakit.
- Menguatkan rahim bagi yang pernah gugur.
- Mengimbangkan hormon.
- Mengurangkan msalah sembelit & buasir serta melawaskan

Yang paling best nya VCO ni, ia membantu memudahkan proses bersalin. 


Jangan risau kalau kandungan baru trimester pertama. Masa trimester pertama lah yang bagus sekali mulakan makan VCO D'Aura. Masa ni badan mesti lemah sebab alahan. VCO boleh bantu dengan memberikan tenaga. Siap boleh buat sapu kat stretchmark lagi. Moga moga perut tak berparut. :)

Berminat? Nak tanya tanya pon boleh. Cuma whatsapp " VCO " ke 018-364.2475. Free of charge kalau takat nak tanya..tapi kena ada tenet lah. kahkah

1 ulasan:

MAT NOR berkata...

Wife saya pun baru start minum minyak kelapa dara bila kandungan 30 minggu. Harap-harap mudahlah bersalin normal untuk 1st baby kami.