Rabu, 12 Disember 2018

TESTIMONI VITALEA SHAKLEE

Assalamualaikum. 
Salam sejahtera. 

Hari ini Syima nak kongsikan testimoni atasi HB rendah semasa hamil dengan Vitalea Shaklee.

TESTIMONI 1


TESTIMONI 2


TESTIMONI 3




PETUA MENAIKKAN HB SEMASA HAMIL 



NAK BELI SEKARANG MENGGUNAKAN KAD KREDIT ATAU KAD DEBIT ANDA?

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=44cc3bcbd1ab8ca953a84ec52398a16d

Atau ingin menjadi ahli Shaklee untuk penjimatan hebat?

http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1241234

Nikmati manfaat bonus tunai dan penjimatan harga hebat jika menjadi ahli Shaklee. Ingin menjadi pengedar Shaklee untuk mendapatkan pendapatan? Sertai team business kami, Aces High Group yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dan fleksibel.
Pengedar Shaklee Ipoh
Hasyimah Hashim ID Shaklee 1241234
SMS / Whatsapp : 0183252507
Fb page : Hasyimahshe
Personal Fb : Hasyimah Hashim
Instagram : Hasyimahshe


Selasa, 11 Disember 2018

PETUA MENAIKKAN HB SEMASA HAMIL

Assalamualaikum. 
Memandangkan syima berada disekeliling orang yang pregnant, syima nak share cara naikkan HB ibu hamil. 

Setiap ibu hamil akan mula risau bila disahkan HB low. 


"Risau sangat esok kena cucuk dose pertama naikkan HB"
"Nurse bising Hb low. Habis buku merah kena tulis dengan pen merah"
"HB saya selalu low. Nak telan ubat KK tak boleh."
"Macam mana ya nak naikkan HB? Saya risau kena czer"

Belum lagi kena bebel dengan nurse and doctors kan?

So jom usaha naikkan HB dengan makanan di bawah.

  •  DAGING MERAH


Dalam daging merah merupakan makanan terbaik untuk tambah HB ketika hamil. Sama ada daging kambing atau lembu, ia mempunyai jumlah zat besi yang paling tinggi. Zat besi dalam daging merah pula adalah antara zat besi yang mudah diserap. Patutlah masa syima mengandung dengan alahan, bihun sup daging dapat melegakan keadaan. Ada manfaat rupanya!

  • BROKOLI


Sayur yang kelihatan hampir seperti bunga tangan perkahwinan ini, merupakan antara sayur hijau yang mengandungi banyak vitamin, zat besi dan juga folat. Nak makan brokoli paling enak, kukus atau bakar brokoli bersama lobak merah yang didadu. Boleh jadi snek ketika menonton tv tau.

  • PISANG

Memakan 2 biji pisang setiap hari sangat baik kerana pisang merupakan antara buah yang tinggi zat besi. Selain mengandungi zat besi, pisang juga mengandungi asid folik yang perlu dalam pembentukan sel darah merah. 

  • KEKACANG

Rasa nak mengunyah? Kekacang adalah jajan terbaik ketika hamil. Gantilah makanan ringan, jeruk serta asam dengan kekacang okay?

  • BAYAM

Antara sayuran yang mengandungi zat besi yang tinggi ialah bayam. Sama ada bayam merah atau hijau, ia mengandungi zat besi dan folat yang baik untuk memerangi anemia. 


  • KERANG

Kerang juga antara menu yang membantu menaikkan HB ibu hamil yang rendah. Boleh pelbagai dalam menu masakan seperti kerang rebus, kerang bakar dan sebagainya. 

  • TELUR

Telur mengandungi protein dan antioksida yang akan membantu mengekalkan paras hemoglobin bagi penghidap enemia. Sebiji telur besar dikatakan mengandungi 1mg zat besi yang mana memakan telur setiap hari dapat memerangi anemia.

  • OAT

Makanan mudah tercerna seperti oat sangat membantu ibu hamil yang sukar makan. Antara khasiat oat ialah megandungi zat besi, serat dan mineral lain. Walaupun nampak kurang berselera untuk ditelan, cuba pelbagaikan gaya persembahan oat seperti dimakan bersama buah strawberi, blueberi dan sebagainya. 

  • BUAH DELIMA

Buah delima, buah masam masam manis yang kaya dengan zat besi, kalsium, serat dan protein. Amat popular dikalangan ibu hamil yang rendah hemoglobin. 

  • MADU

Memasukkan madu dalam diet harian dapat membantu penghidap enemia ketika hamil. Pastikan madu yang dibeli adalah madu asli dan bukan madu tiruan yang telah dicampur gula. 

  • KURMA

Makanan sunnah yang memberi manfaat banyak kepada ibu hamil. Kurma dapat menghasilkan sel darah merah dan membantu memberikan tenaga segera kepada ibu hamil. 

  • KISMIS

Untuk ibu hamil yang bekerja atau tidak, mengunyah kismis sebagai ganti kepada jajan adalah sangat disarankan. Sambil bersandar, kunyah lah jajan berkhasiat ini. Bukan sekadar untuk anemia, bahkan baik untuk minda si kecil dalam kandungan. 


ELAKKAN KAFEIN

Hindarilah sumber yang berkafein. Teh dan kopi antara yang teratas dikalangan penyebab zat besi terhalang. Selain dari itu, jarakkan pengambilan sumber kalsium. Kalsium turut menghalang penyerapan zat besi secara optimum. 


MAKAN MAKANAN TAMBAHAN

Pengambilan makanan tambahan adalah disarankan kerana anemia merupakan salah satu tanda badan si ibu tidak cukup zat besi untuk menghasilkan sel darah merah yang kini dikongsi bersama kandungan. Adalah digalakkan untuk mengambil makanan tambahan seperti VITALEA yang mengandungi zat besi. Zat besi pula memerlukan VITAMIN C untuk penyerapan optimum. Elakkan juga pengambilan susu dan minuman berkafein sejam sebelum atau selepas makan zat besi atau ia akan menjadi usaha yang sia-sia. 

supplement naikkan HB ibu hamil
Testimoni Vitalea



NAK BELI SEKARANG MENGGUNAKAN KAD KREDIT ATAU KAD DEBIT ANDA?

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=44cc3bcbd1ab8ca953a84ec52398a16d

Atau ingin menjadi ahli Shaklee untuk penjimatan hebat?

http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1241234

Nikmati manfaat bonus tunai dan penjimatan harga hebat jika menjadi ahli Shaklee. Ingin menjadi pengedar Shaklee untuk mendapatkan pendapatan? Sertai team business kami, Aces High Group yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dan fleksibel.
Pengedar Shaklee Ipoh
Hasyimah Hashim ID Shaklee 1241234
SMS / Whatsapp : 0183252507
Fb page : Hasyimahshe
Personal Fb : Hasyimah Hashim
Instagram : Hasyimahshe


Sabtu, 8 Disember 2018

RESEPI APAM TEPUNG BERAS

Assalamualaikum korang.
Hari ni syima nak share RESEPI APAM TEPUNG BERAS PASTI JADI. Sesuai sangat lah untuk korang yang memang zero bab nak campur aduk bahan kalau nak buat kuih tu.


RESEPI APAM TEPUNG BERAS TANPA NASI
Resepi yang syima nak bagi ni resepi apam tepung beras tanpa nasi sejuk tau. So kalau takde nasi sejuk tak usah pening pening nak tanak nasi semata nak masak apam.

Resepi ni jugak resepi apam tepung beras tanpa eno. So senang je. Tapi tak dapat lah effect apam merekah tu. Yang ni apam flawless gitu.

So jom kita check it out bahan bahan yang diperlukan:



  • 1 1/2 cawan tepung gandum
  • 1/2 cawan tepung beras
  • 1/2 cawan gula perang
  • 1 1 /4 cawan air suam
  • 1/2 sudu teh mauripan yis
  • secubit garam
  • pewarna pilihan

Cara nak buat pun senang je. Syima yang takde asas baking pun boleh buat. Takut uli, no worries resepi ni takde uli. godak pakai sudu je.

Memula sekali campurkan air suam dengan yis + gula perang. Kacau sebati tau. Tutup kejap dengan tudung periuk nak kasi gelap. Dalam seminit dua, cek balik adunan tadi ada bau masam tak. Kalau ada masam, boleh proceed. Kalau takde bau masam, kena tukar yis. Bau masam tu tadi menandakan yis kita hidup. Bila hidup, apam kita akan naik elok je nanti.

Next, campur semua bahan berbaki kedalam adunan air gula yang kita buat tadi. Kacau sampai adunan sebati dan tidak berketul ketul. Biarkan kembang dalam setengah jam ke sejam.

Tadaaa settle dah bab adunan.

Now kita move to acuan. Acuan tak kisah bentuk apa janji acuan tu disapu minyak serata ratanya.

Sudukan adunan sehingga 3/4 tinggi acuan. Nanti dia naik, terkeluar pulak apam dari acuannya.

Kukus 15minit.

Senang je kan. Elaboration je panjang.

Selamat mencuba!

Jangan lupa nanti share dengan syima hasilnya ya.





YOUTH Promo untuk December 2018.
Berminat nak dapatkan YOUTH Starter Set atau YOUTH Renew & Maintain Set,
boleh hubungi syima di 018-3252507.

atau

NAK BELI SEKARANG MENGGUNAKAN KAD KREDIT ATAU KAD DEBIT ANDA?

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=44cc3bcbd1ab8ca953a84ec52398a16d

Atau ingin menjadi ahli Shaklee untuk penjimatan hebat?

http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1241234

Nikmati manfaat bonus tunai dan penjimatan harga hebat jika menjadi ahli Shaklee. Ingin menjadi pengedar Shaklee untuk mendapatkan pendapatan? Sertai team business kami, Aces High Group yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dan fleksibel.
Rakan Shaklee Anda:
Hasyimah Hashim ID Shaklee 1241234
SMS / Whatsapp : 0183252507
Fb page : Hasyimahshe
Personal Fb : Hasyimah Hashim
Instagram : Hasyimahshe

Rabu, 5 Disember 2018

SIAPA PERLU PAKAI KRIM MALAM SHAKLEE SKINCARE YOUTH?

Assalamualaikum.
Bulan December 2018, Shaklee kurang ada promo. Barangkali sebab nak fokus Shaklee Christmas Sale atau Shaklee New Year Sale - kalau ada.

So today, syima nak cerita berkenaan Krim malam Shaklee Skincare atau lebih dikenali sebagai YOUTH Advanced Renewal Night Cream - Light.

YOUTH SKINCARE NIGHT CREAM


Bahan Utama yang terdapat dalam YOUTH Advanced Renewal Night Cream ini ialah Vital Repair + Complex, Schisandra Chinensis, Lotus Japonicus.


VITAL REPAIR + COMPLEX
Vital Repair + Complex mengandungi bahan antioksida dan beberapa vitamin penting yang menghalang radikal bebas dari merosakkan kulit dan menggalakan pertumbuhan sel kulit sihat.

SCHISANDRA CHINENSIS
Merupakan herba yang digunakan secara tradisional di negara seperti China, Jepun dan Korea untuk melegakan keradangan dan kegatalan kulit. Schisandra Chinensis Fruit Extract menyokong struktuk kulit muda dengan menyuburkan kulit dengan vitamin semulajadi dan antioksidan.

LOTUS JAPONICUS
YOUTH Night Cream yang dalam proses paten, digabungkan dengan Lotus Japonicus, mengaktifkan protein YOUTH yang penting untuk bina semula sel bagi menghasilkan lebih kolagen, elastin dan fabrilin. 

Gabungan VITAL REPAIR + COMPLEX, SCHISANDRA CHINENSIS dan LOTUS JAPONICUS untuk menghasilkan YOUTH Advance Renewal Night Cream, membekalkan lebih nutrien dan tenaga kepada kulit secara berstruktur. 

Salah satu item dalam SHAKLEE YOUTH SKINCARE 

Kelebihan apabila tiga bahan hebat ini bergabung ;
  • Membantu menggalakkan proses pembaharuan sel kulit semasa tidur
  • Campuran botanikal khas membantu merangsang penghasilan kolagen dan elastin
  • Menjadikan kulit kelihatan lebih muda, anjal, licin dan lebih cerah
  • Melembut dan melembapkan kulit wajah.

SIAPA PERLU PAKAI NIGHT CREAM YOUTH?
  • Kulit kering tak bermaya
  • Garis halus tanda kekurangan kolagen
  • Kulit kusam menandakan sel kulit mati masih berleluasa
  • Peningkatan usia. Makin bertambah usia makin lambat sel kulit baru terbina
  • Kulit berjerawat
  • Disyorkan untuk kulit yang super sensitif dan radang kemerahan
  • Sesiapa yang wajahnya kelihatan lebih tua berbanding usia sebenar
NAK BELI SEKARANG MENGGUNAKAN KAD KREDIT ATAU KAD DEBIT ANDA?

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=44cc3bcbd1ab8ca953a84ec52398a16d

Atau ingin menjadi ahli Shaklee untuk penjimatan hebat?

http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1241234

Nikmati manfaat bonus tunai dan penjimatan harga hebat jika menjadi ahli Shaklee. Ingin menjadi pengedar Shaklee untuk mendapatkan pendapatan? Sertai team business kami, Aces High Group yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dan fleksibel.
Rakan Shaklee Anda:
Hasyimah Hashim ID Shaklee 1241234
SMS / Whatsapp : 0183252507
Fb page : Hasyimahshe
Personal Fb : Hasyimah Hashim
Instagram : Hasyimahshe



Ahad, 1 Julai 2018

Masa untuk kembalikan kebotakan akibat raya

Morning July.

Semoga segala aliran keluar masa raya, masuk lebih sikit pada bonus 14 hb depan.

Poket bukan setakat rabak ni. Tetas kainnya sampai ke buku lali dah😅

Yang keluar untuk isi sampul memang dah di elocate. Tak de nak riak mana. Acik ada je sampul RM3 dik. Bapak enko rasa acik kedekut suka ati lah. Acik bagi mana yang mampu.

Sebab acik seronok tengok muka enkorang yang gembira dapat sampul raya.

Cumanya acik rasa kena terapkan kat budak budak. Sampul raya ialah rahsia. Baru korang lipat masuk kocel ye tak.

But kids being kids.

Sorang bukak, semua pakat bukak.

Acik jenis tebal muka. Lantak situ kalau enkorang nak ejek atau sedih acik bagi singgit. Cumanya acik kesian bila ada tukang bagi yang lain merah muke sebab kan enkorang bukak sampul dia dan kecewa.

Yang lebur untuk jamuan raya makan makan pun acik tak kisah mana. Selalunya rezeki makan ni akan berbalik semula.

Yang acik sibuk nak ganti balik is duit minyak yang tiba tiba meletus bagai gunung berapi.

Eh jam jam ni lah minyak nya banyak guna.

Tol lagik.

So acik bulan ni nak pulun jual shaklee.

Nak dapat ganti rugi duit burn dengan cara gini je ler.

Tak sabar nak pulun usaha dan tunggu bonus bila 14hb nanti.

Nak aim berapa ye?

Minyak habis almost RM250. What if RM500?

Khamis, 17 Mei 2018

Keistimewaan Performance Drink

Alhamdulillah hari pertama puasa. Dah mula ada yang fikir juadah berbuka dah pun kan. So apa air minuman kita.

Seeloknya bersederhana dalam pengambilan makanan. Juga seeloknya kita berbuka dengan kurma dan air masak dulu. Almaklumlah seharian buah pinggang takde kawan, kita introduce dengan kawan paling tak membebankan. Boleh cuba elakkan minuman berkarbonat ya korang. Mesti rasa lebih sihat.

Untuk kekal hidrat, syima suka nak perkenalkan PERFORMANCE DRINK SHAKLEE. Minuman penghilang dahaga tanpa gas kurang gula.

Jom cekidaut Keistimewaan Performance Drink

1. Bebas gas atau tidak berkarbonat.

2. Kurang  kandungan gula (less sugar).

3. Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.

4. Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.

5. Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.

6. Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.

7. Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Budak2 demam pun elok ambil untuk tolong cegah dehydration

SARANAN PENGGUNAAN:-

Campur 28 g atau 3 sudu besar serbuk untuk setiap 237 ml atau 1 cawan (8 oz.) air sejuk. Tutup penutup dengan ketat dan simpan di tempat sejuk dan kering. Untuk kegunaan pasukan, campur kesemua satu bekas serbuk dengan 4.5 L air. Simpan dalam peti sejuk bahagian campuran yang tidak digunakan.

performance drink

Berminat untuk dapatkan Supplement Shaklee?
Boleh contact Syima.
Nak mudah, boleh click 0183252507

KENAPA PERLU PILIH SAYA SEBAGAI RAKAN SHAKLEE ANDA?

Buat pembaca baru, biar syima perkenalkan diri syima dulu. Saya Hasyimah Hashim boleh panggil syima, berusia 28 tahun dan telah menjadi ahli Shaklee sejak tahun 2016. Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur, amanah dan pantas melaksanakan tanggungjawab. Memegang prinip mementingkan kesihatan para pelanggan berbanding keuntungan semata-mata. Saya akan menyediakan konsultasi secara PERCUMA beserta jadual pengambilan vitamin yang bersesuaian untuk anda.

MEDIUM PENGHANTARAN SHAKLEE


Penghantaran vitamin Shaklee anda boleh diatur menggunakan Poslaju dan Gdex. Untuk lain-lain medium, sila cadangkan mengikut kesesuaian lokasi anda. Untuk item "ready stock", saya menyediakan servis COD sekitar Simpang Pulai / Ipoh.

CARA PEMBAYARAN 

Pembayaran boleh dibuat melalui Maybank.

CARA BELI SET SHAKLEE

Jika anda ingin membeli set Shaklee, anda mempunyai beberapa pilihan :-

  • belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad debit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (NO ID SHAKLEE : 1241234)
  • melalui saya. Sila Whatsapp di 0183252507 (syima) untuk bantuan / belian.
NAK BELI SEKARANG MENGGUNAKAN KAD KREDIT ATAU KAD DEBIT ANDA?

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=44cc3bcbd1ab8ca953a84ec52398a16d

Atau ingin menjadi ahli Shaklee untuk penjimatan hebat?

http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1241234

Nikmati manfaat bonus tunai dan penjimatan harga hebat jika menjadi ahli Shaklee. Ingin menjadi pengedar Shaklee untuk mendapatkan pendapatan? Sertai team business kami, Aces High Group yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dan fleksibel.
Rakan Shaklee Anda:
Hasyimah Hashim (Syima)
SMS / Whatsapp : 0183252507
Fb page : Hasyimahshe
Personal Fb : Hasyimah Hashim
Instagram : Hasyimahshe