Khamis, 12 Oktober 2017

13 SEBAB SUSU BADAN BERKURANG

Susu badan berkurang merupakan satu ketakutan bagi ibu-ibu menyusu. Ketahui masalah sebenar disebalik penurunan susu ibu.

Sebagai ibu yang menyusukan bayi dengan susu ibu, pengurangan penghasilan susu ibu adalah sangat ditakuti. Berbagai andaian boleh dibuat si ibu antaranya tersalah makan, anak diberi makan oleg pengasuh walaupun belum 6 bulan, anak kurang sihat dan sebaginya.

Jom ikuti 17 faktor biasa susu badan ibu menyusu merudum:
  1. Faktor biasa yang dibincangkan ialah kurang pemahaman konsep demand and supply. Seeloknya ibu hamil yang merancang untuk menyusukan bayi sepenuhnya menuntut ilmu penyusuan dengan kaunselor bertauliah.
  2. Tidak memulakan penyusuan seawal yang mungkin (sejurus kelahiran). Antara sebab nya, hospital bersalin tidak mesra penyusuan susu ibu, masalah bersalin secara c-section dan kurang ilmu. 
  3. Umum mengetahui bahawa, ibu menyusu dilarang mengambil ubatan tertentu. Selain khuatir ubatan mempengaruhi susu ibu, ada juga ubatan yang mempengaruhi pengeluaran susu ibu. Sila maklumkan pegawai farmasi tentang status anda sebelum menerima ubat-ubatan. 
  4. Jumlah pengambilan air tidak mencukupi juga menyumbang kepada faktor utama. Setiap dari 25kg berat manusia, memerlukan 1 liter air. Ditambah lagi dengan keperluan untuk menghasilkan susu ibu, ibu menyusu WAJIB memastikan keperluan air mencukupi. 
  5. Mengandung semula juga mempengaruhi susu badan. Ini kerana hormon kehamilan akan meningkat, hormon untuk menghasilkan susu ibu menurun.
  6. Pengambilan diet yang tidak seimbang boleh menyebabkan susu ibu merudum. Protein adalah struktur utama susu ibu. Jadi pastikan pemakanan anda seimbang dan bukan makan kerana lapar. 
  7. Pengambilan pil perancang juga menggangu hormon. Sila berbincang dengan doktor untuk masalah ini. 
  8. Soda, kopi, teh, coklat adalah minuman yang tidak membawa masalah jikan diambil secara sederhana. Tetapi jika diminum secara berlebihan, ia akan mengakibatkan ibu menyusu mengalami dehidrasi. Maka penghasilan susu akan menjadi lebih perlahan dan berkurang.
  9. Kelahiran pramatang menyebabkan ibu dan bayi terpisah untuk pemerhatian. Jadi apabila kurangnya ransangan dari bayi maka, susu ibu akan merudum. Rujuk pakar laktasi semasa anda masih berada di hospital adalah lebih baik kerana pakar tersebut boleh memerhati kondisi si kecil.
  10. Datang bulan ketika dalam proses menyusukan juga akan menyebabkan susu merudum. Ini kerana tahap kalsium dan vitamin D (yang membantu penyerapan kalsium)  menurun dalam fasa tersebut. Walhal kalsium adalah salah satu komponen penting penghasilan susu.
  11. Jatuh sakit atau mendapat jangkitan sangat tidak dapat dielakkan. Kondisi badan yang kurang air, kurang makan dan pengaruh ubat-ubatan boleh menyebabkan susu ibu menurun.
  12. Kurang rehat / letih / lesu juga penyebab utama si ibu mengalami masalah ini. Ini kerana untuk menghasilkan susu, ibu telah membakar kalori yang cukup tinggi ditambah dengan pergerakan ketika bekerja dan sebagainya. Jadi jika ibu kekurangan tenaga, susu ibu boleh merudum.
  13. Tekanan perasaan, mental dan fizikal. Lumrah seorang wanita untuk kelihatan sempurna serba serbi. Adakalanya, ia memenatkan. Dapatkan bantuan dari keluarga atau suami untuk mengelakkan tekanan ini.

Di atas adalah antara faktor-faktor yang biasa menjdi punca susu ibu berkurang. Nasihat syima, dapatkan bantuan bagi menyelesaikan masalah yang telah dikenal pasti. 


Sebagai cadangan, pengambilan ESP ketika menyusu sangat membantu ibu ibu menikmati aktiviti penyusuan. 




Antara kelebihan ESP ketika menyusu ialah:-


1. ESP ADALAH PEMBERI TENAGA

ESP merupakan salah satu makanan/minuman yang mempunyai indeks glisemik yang rendah sekitar 39 sahaja. Indeks Glisemik yang rendah ini membuatkan ESP lambat dihadam dan tenaga dilepaskan secara perlahan. Jadi si ibu akan menikmati kenyang lebih lama dan tenaga yang berterusan.


2. ESP SUMBER KALSIUM DAN PROTEIN

Dua komponen utama penghasilan susu terdapat dalam ESP. Turut disertakan ialah 5 sumber Vitamin dan 4 sumber Mineral yang menyebabkan jurang nutrisi si ibu menjadi lengkap. Jadi sebagai contoh, ibu ibu tidak perlu memaksa diri untuk mendapatkan 3 biji telur sehari semata-mata untuk melengkapkan keperluan protein harian. Telur secara berlebihan juga penyebab kolestrol tidakbaik menjadi tinggi.


3. ESP MEMBANTU MENSTABILKAN HORMON

ESP yang mengandungi Isoflaven sangat baik untuk ibu menyusu. Secara mudah difahami, Isoflaven ini berfungsi untuk menstabilkan hormon. Apabila hormon stabil, penghasilan susu akan jadi mudah kerana isyarat yang dihantar terus ditafsir oleh otak tanpa sebarang halangan.




Berminat untuk dapatkan Supplement Shaklee? Boleh contact Syima. Nak mudah, boleh click 0183252507



KENAPA PERLU PILIH SAYA SEBAGAI RAKAN SHAKLEE ANDA?

Buat pembaca baru, biar syima perkenalkan diri syima dulu. Saya Hasyimah Hashim boleh panggil syima, berusia 28 tahun dan telah menjadi ahli Shaklee sejak tahun 2016. Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur, amanah dan pantas melaksanakan tanggungjawab. Memegang prinip mementingkan kesihatan para pelanggan berbanding keuntungan semata-mata. Saya akan menyediakan konsultasi secara PERCUMA beserta jadual pengambilan vitamin yang bersesuaian untuk anda.

MEDIUM PENGHANTARAN SHAKLEE

Penghantaran vitamin Shaklee anda boleh diatur menggunakan Poslaju dan Gdex. Untuk lain-lain medium, sila cadangkan mengikut kesesuaian lokasi anda. Untuk item "ready stock", saya menyediakan servis COD sekitar Wangsa Maju / Kuala Lumpur.

CARA PEMBAYARAN 

Pembayaran boleh dibuat melalui Maybank.

CARA BELI SET SHAKLEE

Jika anda ingin membeli set Shaklee, anda mempunyai beberapa pilihan :-
  • belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad debit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (NO ID SHAKLEE : 1241234)
  • melalui saya. Sila Whatsapp di 0183252507 (hasyimah / syima) untuk bantuan / belian.
NAK BELI SEKARANG MENGGUNAKAN KAD KREDIT ATAU KAD DEBIT ANDA?

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=44cc3bcbd1ab8ca953a84ec52398a16d


Atau ingin menjadi ahli Shaklee untuk penjimatan hebat?

http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1241234

Nikmati manfaat bonus tunai dan penjimatan harga hebat jika menjadi ahli Shaklee. Ingin menjadi pengedar Shaklee untuk mendapatkan pendapatan? Sertai team business kami, Aces High Group yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dan fleksibel.
Rakan Shaklee Anda:
Hasyimah Hashim (Syima)
SMS / Whatsapp : 0183252507
Fb page : Hasyimahshe
Personal Fb : Hasyimah Hashim
Instagram : Hasyimahshe

Rabu, 11 Oktober 2017

3 PETUA TERBAIK TAMBAH SUSU BADAN


"TAK SANGKA SUSU YANG DAH KAIS PAGI MAKAN PAGI TU MELIMPAH RUAH SAMPAI BASAH BAJU BILA AMALKAN PETUA NI"

Menjadi ibu bekerjaya sambil menyusukan bayi bukan mudah. Kadang kala memerlukan ibu ibu mencari jalan lain bagi memenuhi keperluan susu si kecil. Jom kita ikuti 3 PETUA TAMBAH SUSU TERBAIK yang syima berjaya amalkan dan berhasil. 

PETUA TAMBAH SUSU BADAN 1
  • 2 sudu besar halba
  • 1 genggam longan kering
  • 1 sudu besar gula pasir
  • 3 cawan air
Cara-caranya ialah basuh bahan bahan tadi (halba dan longan kering) dan toskan sehingga tiada air menitis lagi. Bahan-bahan yang dibasuh tadi kemudiannya direbus dengan 3 cawan air. Sebaik sahaja menggelegak, masukkan gula pasir yang disediakan. Sejukkan dan ia sedia diminum.

Rasanya seperti air laicikang.

PETUA TAMBAH SUSU BADAN 2
  • 1 botol soya Vsoy
  • 7 biji kurma 
  • 7 biji halba
Cara-caranya, kurma dan halba direndam dalam segelas air masak semalaman. Keesokan harinya, kisar soya Vsoy, kurma dan halba yang telah direndam beserta air masak rendaman bahan tersebut. Sedap diminum ketika sejuk.

PETUA TAMBAH SUSU BADAN 3
  • Beberapa helai daun pucuk betik
Cara-caranya, daun pucuk betik itu tadi, direbus/dicelur. Ia sedia dimakan begitu sahaja sebagai ulam mahupun dibuat pecal. Awas, ia boleh membuatkan pesta susu berlaku.



Sebagai ibu ibu bekerjaya, kekangan masa adalah salah satu faktor kenapa ibu ibu sukar untuk menambah susu badan. Tiada masa untuk merebus, tiada masa untuk mengisar apetah lagi untuk ke pasar mencari daun pucuk betik. 

Jadi ibu ibu begini memerlukan cara alternatif untuk meningkatkan penghasilan susu ibu supaya sentiasa dapat memenuhi keperluan si manja. 

Ibu ibu perlu mencari ikhtiar lain antaranya mendapatkan supplement sebagai milkbooster. Walaubagaimanapun, milkbooster adalah berbeza bagi setiap satu individu. Anda perlu cuba dan nilai sendiri yang mana satu berkesan untuk anda. 



KENAPA ESP SHAKLEE MEMBANTU PROSES PENYUSUAN?


1. ESP SHAKLEE MEMBERI TENAGA KEPADA IBU MENYUSU
ESP yang mempunyai indeks glisemik yang rendah berupaya memberikan tenaga lebih lama. Secara purata, ibu-ibu menyusu kehilangan 200-500 kalori sehari ketika menyusukan bayi. Sekiranya ibu menyusu tidak dapat makanan secukupnya, ibu akan mengalami keletihan melampau. Ini akan mempengaruhi penghasilan susu buat si manja. 
Penyusuan membakar lebih kalori si ibu sekaligus menyebabkan si ibu keletihan dan kurang tenaga jika tidak mengambil makanan rendah indeks glisemik.  
Indeks glisemik ESP Shaklee adalah rendah iaitu sekitar 39. Ia membantu ibu menyusu mendapat tenaga secara berterusan.

Secara mudahnya, semakin rendah Indeks Glisemik semakin perlahan proses penghadaman berlaku. Apabila proses penghadaman berlaku secara perlahan, tenaga juga turut dilepaskan secara perlahan dan berpanjangan.

Bagi makanan yang mempunyai Indeks Glisemik tinggi pula, ia menyebakan makana mudah dihadam dan karbohidrat akan senang tersedia untuk kegunaan otot dalam kadar segera. Sebagai contoh selepas pengambilan nasi ( Indeks Glisemik tinggi), kita kan cepat berasa lapar kerana karbohidrat telah betukar kepada tenaga dengan kadar segera. 


2. ESP SHAKLEE MENGANDUNGI PROTEIN DAN KALSIUM
Setiap sajian ESP Shaklee mengandungi keperluan protein dan kalsium. Protein membantu pembentukan sel dan merupakan kandungan penting dalam susu ibu. 
Setiap sajian ESP mengandungi protein dan kalsium yang diperlukan
Pengambilan ESP Shaklee adalah sebagai pelengkap jurang nutrisi yang dialami oleh si ibu.  Menurut Ohio State University, ibu menyusu harus mengambil 71 gram protein setiap hari. Ia bersamaan dengan 3 biji telur sehari. Manakala, setiap sajian ESP menyamai pengambilan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur dan 12 kali ganda susu.
3. ESP SHAKLEE MEMBANTU MENSTABILKAN HORMON
ESP mengandungi Isoflaven yang sangat baik untuk ibu menyusu. Isoflaven merupakan struktur yang kimia yang hampir sama dengan estrogen. Kerana persamaan ni, Isoflavens dapat mempengaruhi aktivitiestrogen kita. Tergantung dari jenis reseptor estrogen dalam sel-sel, Isoflavens dapat mengurangkan atau meningkatkan aktiviti estrogen itu tadi. Isoflavens dapat bersaing dengan estrogen pada reseptor yang sama sehingga mengurangkan risiko kesihatan akibat daripada kelebihan estrogen. 

Bila ini berlaku, hormon ibu menyusu sangat stabil. Yang mana untuk menghasilkan susu, si ibu perlu mempunyai hormon yang sangat stabil. 
KESIMPULANNYA, selain mengamalkan petua, tips dan supplement, ibu menyusu perlu faham konsep supply dan demand. Ini kerana jika adanya demand, barulah isyarat penghasilan susu akan dihantar ke otak. Jika tidak, sebaliknya akan berlaku. 
Dapatkan juga sokongan ahli keluarga terdekat dan juga suami tersayang. InsyaAllah akan dipermudahkan proses penyusuan si kecil selama 2 tahun. 
Sekian. 

Berminat untuk dapatkan Supplement Shaklee? Boleh contact Syima. Nak mudah, boleh click 0183252507



KENAPA PERLU PILIH SAYA SEBAGAI RAKAN SHAKLEE ANDA?

Buat pembaca baru, biar syima perkenalkan diri syima dulu. Saya Hasyimah Hashim boleh panggil syima, berusia 28 tahun dan telah menjadi ahli Shaklee sejak tahun 2016. Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur, amanah dan pantas melaksanakan tanggungjawab. Memegang prinip mementingkan kesihatan para pelanggan berbanding keuntungan semata-mata. Saya akan menyediakan konsultasi secara PERCUMA beserta jadual pengambilan vitamin yang bersesuaian untuk anda.

MEDIUM PENGHANTARAN SHAKLEE

Penghantaran vitamin Shaklee anda boleh diatur menggunakan Poslaju dan Gdex. Untuk lain-lain medium, sila cadangkan mengikut kesesuaian lokasi anda. Untuk item "ready stock", saya menyediakan servis COD sekitar Wangsa Maju / Kuala Lumpur.

CARA PEMBAYARAN 

Pembayaran boleh dibuat melalui Maybank.

CARA BELI SET SHAKLEE

Jika anda ingin membeli set Shaklee, anda mempunyai beberapa pilihan :-
  • belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad debit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (NO ID SHAKLEE : 1241234)
  • melalui saya. Sila Whatsapp di 0183252507 (hasyimah / syima) untuk bantuan / belian.
NAK BELI SEKARANG MENGGUNAKAN KAD KREDIT ATAU KAD DEBIT ANDA?

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=44cc3bcbd1ab8ca953a84ec52398a16d


Atau ingin menjadi ahli Shaklee untuk penjimatan hebat?

http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1241234

Nikmati manfaat bonus tunai dan penjimatan harga hebat jika menjadi ahli Shaklee. Ingin menjadi pengedar Shaklee untuk mendapatkan pendapatan? Sertai team business kami, Aces High Group yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dan fleksibel.
Rakan Shaklee Anda:
Hasyimah Hashim (Syima)
SMS / Whatsapp : 0183252507
Fb page : Hasyimahshe
Personal Fb : Hasyimah Hashim
Instagram : Hasyimahshe

Rabu, 4 Oktober 2017

TESTIMONI ESP SHAKLEE KULIT CANTIK

Dalam entry ni, syima nak compilekan semua testimoni ESP untuk kecantikan kulit. Lumrah wanita semua nak cantik cantik. Kalau boleh nak flawless macam artis. Ataupun nak kulit cantik macam artis korea.

Testimoni ESP untuk jerawat batu. ESP membantu membaiki sel kulit yang rosak akibat jerawat besar dan bernanah. Tak lengkap dengan tu saja, customer mengamalkan Vitamin C untuk mempercepatkan penyembuhan luka akibat jerawat. Manakala, penggunaan Vitamin E untuk memudarkan parut.

Customer juga amalkan collagen untuk mengembalikan keanjalan dan menutup lubang lubang bekas jerawat. Lihat hasil setelah customer menambah Vivix.

Testimoni ESP untuk wajah kusam dan berminyak. Wajah customer berparut, jeragat dan berjerawat semakin baik setelah menggunakan ESP. Kulit berminyak juga semakin baik.

Testimoni ESP untuk kulit kusam dan berjerawat. Salah satu faktor jerawat adalah ketidak stabilan hormon. ESP membantu customer ni dengan stabilkan hormon dan customer kini kurang berjerawat dan tidak kusam.

ESP, PROTEIN SOYA TERBAIK DALAM PASARAN
  1. Merupakan soya non-GMO (non-Genetically-Modified-Organism)
  2. Diproses menggunakan air seperti soya homemade (tanpa bahan kimia/bahan peluntur) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones iaitu genistein dan daidzen.
  3. Satu tong/canister ESP bersamaan 30kg kacang soya yang memberikan tenaga dan kesan kenyang yang lebih lama. 
  4. ESP Shaklee merupakan satu-satunya protein shake dalam pasaran yang menyediakan 9 asid amino yang tidak dapat dihasilkan dalam badan dan perlu diambil dari sumber luar.
  5. Turut mengandungi 5 sumber Vitamin dan 4 sumber Mineral yang sesuai untuk setiap lapisan umur dan jantina.  
  6. Mengandungi 14g protein kacang soya setiap sajian yang baik untuk kesihatan jantung.
  7. Indeks Glisemik (GI) yang rendah iaitu 39 yang membuatkan ia sesuai untuk penhidap diabetes.
  8. Setiap hidangan ESP menyamai 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur dan 12 kali ganda susu.
  9. Rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid urik dan mudah diserap oleh tubuh dan tidak membebankan buah pinggang.
  10. Turut membekalkan 50% keperluan kalsium harian di setiap hidangan. 
  11. Mengandungi fitoestrogen untuk kesihatan prostat, payudara dan menapous.
  12. Memberi tenaga dan menahan rasa lapar kerana ESP membekalkan tenaga secara berterusan dalam jangka masa yang lebih panjang. 
  13. Tiada perasa, tiada pewarna, tiada kafien, tiada pemanis atau bahan seumpamanya.
  14. ESP sesuai untuk Vegetarian yang memerlukan sumber protein.
Berminat untuk dapatkan Supplement Shaklee? Boleh contact Syima. Nak mudah, boleh click 0183252507

KENAPA PERLU PILIH SAYA SEBAGAI RAKAN SHAKLEE ANDA?

Buat pembaca baru, biar syima perkenalkan diri syima dulu. Saya Hasyimah Hashim boleh panggil syima, berusia 28 tahun dan telah menjadi ahli Shaklee sejak tahun 2016. Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur, amanah dan pantas melaksanakan tanggungjawab. Memegang prinip mementingkan kesihatan para pelanggan berbanding keuntungan semata-mata. Saya akan menyediakan konsultasi secara PERCUMA beserta jadual pengambilan vitamin yang bersesuaian untuk anda.

MEDIUM PENGHANTARAN SHAKLEE

Penghantaran vitamin Shaklee anda boleh diatur menggunakan Poslaju dan Gdex. Untuk lain-lain medium, sila cadangkan mengikut kesesuaian lokasi anda. Untuk item "ready stock", saya menyediakan servis COD sekitar Wangsa Maju / Kuala Lumpur.

CARA PEMBAYARAN 

Pembayaran boleh dibuat melalui Maybank.

CARA BELI SET SHAKLEE

Jika anda ingin membeli set Shaklee, anda mempunyai beberapa pilihan :-
  • belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad debit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (NO ID SHAKLEE : 1241234)
  • melalui saya. Sila Whatsapp di 0183252507 (hasyimah / syima) untuk bantuan / belian.
NAK BELI SEKARANG MENGGUNAKAN KAD KREDIT ATAU KAD DEBIT ANDA?

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=44cc3bcbd1ab8ca953a84ec52398a16d


Atau ingin menjadi ahli Shaklee untuk penjimatan hebat?

http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1241234

Nikmati manfaat bonus tunai dan penjimatan harga hebat jika menjadi ahli Shaklee. Ingin menjadi pengedar Shaklee untuk mendapatkan pendapatan? Sertai team business kami, Aces High Group yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dan fleksibel.
Rakan Shaklee Anda:
Hasyimah Hashim (Syima)
SMS / Whatsapp : 0183252507
Fb page : Hasyimahshe
Personal Fb : Hasyimah Hashim
Instagram : Hasyimahshe

Isnin, 2 Oktober 2017

BASIC KECANTIKAN KULIT



Selepas terjebak dengan ESP dan Vitamin C tahun lepas, jerawat mula malu-malu nak tumbuh. Dan bila pakai powder, dah tak berbiji dan berkerak (sebab dulu pori terbuka).


Now, syima sangat in love with these two item!

Jimat. Tahan 2-3 bulan untuk ESP while Vitamin C tahan 6 bulan.

7 KEBAIKAN ESP 
  1. memperbaiki dan bina sel yang rosak
  2. menambah tenaga
  3. menstabilkan hormon
  4. kulit lebih glowing
  5. mengecilkan pori
  6. breakfast segera yang kenyang lebih lama
  7. elak gastrik dan pedih ulu hati
7 KEBAIKAN VITAMIN C
  1. menghilangkan sunburn
  2. menyekatakan tona kulit
  3. pulihkan luka lebih cepat
  4. kecutkan jerawat
  5. pudarkan parut
  6. menggalakkkan penghasilan collagen
  7. elak gusi berdarah
testimoni Vitamin C kulit cantik

testimoni ESP tambah tenaga

testimoni ESP kulit cantik

testimoni ESP dan Vitamin C kulit cantik

Seronok sangat bila item ni tahan lama dan berkesan. Jangan malu nak whatsapp syima di 0183252507 tau. Setiap customer syima akan dapat consultation percuma.


Berminat untuk dapatkan Supplement Shaklee? Boleh contact Syima. Nak mudah, boleh click 0183252507



KENAPA PERLU PILIH SAYA SEBAGAI RAKAN SHAKLEE ANDA?

Buat pembaca baru, biar syima perkenalkan diri syima dulu. Saya Hasyimah Hashim boleh panggil syima, berusia 28 tahun dan telah menjadi ahli Shaklee sejak tahun 2016. Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur, amanah dan pantas melaksanakan tanggungjawab. Memegang prinip mementingkan kesihatan para pelanggan berbanding keuntungan semata-mata. Saya akan menyediakan konsultasi secara PERCUMA beserta jadual pengambilan vitamin yang bersesuaian untuk anda.

MEDIUM PENGHANTARAN SHAKLEE

Penghantaran vitamin Shaklee anda boleh diatur menggunakan Poslaju dan Gdex. Untuk lain-lain medium, sila cadangkan mengikut kesesuaian lokasi anda. Untuk item "ready stock", saya menyediakan servis COD sekitar Wangsa Maju / Kuala Lumpur.

CARA PEMBAYARAN 

Pembayaran boleh dibuat melalui Maybank.

CARA BELI SET SHAKLEE

Jika anda ingin membeli set Shaklee, anda mempunyai beberapa pilihan :-
  • belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad debit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (NO ID SHAKLEE : 1241234)
  • melalui saya. Sila Whatsapp di 0183252507 (hasyimah / syima) untuk bantuan / belian.
NAK BELI SEKARANG MENGGUNAKAN KAD KREDIT ATAU KAD DEBIT ANDA?

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=44cc3bcbd1ab8ca953a84ec52398a16d


Atau ingin menjadi ahli Shaklee untuk penjimatan hebat?

http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1241234

Nikmati manfaat bonus tunai dan penjimatan harga hebat jika menjadi ahli Shaklee. Ingin menjadi pengedar Shaklee untuk mendapatkan pendapatan? Sertai team business kami, Aces High Group yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dan fleksibel.
Rakan Shaklee Anda:
Hasyimah Hashim (Syima)
SMS / Whatsapp : 0183252507
Fb page : Hasyimahshe
Personal Fb : Hasyimah Hashim
Instagram : Hasyimahshe

Ahad, 17 September 2017

syima,rakan shaklee anda

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

KENAPA PERLU PILIH SAYA SEBAGAI RAKAN SHAKLEE ANDA?

Buat pembaca baru, biar syima perkenalkan diri syima dulu. Saya Hasyimah Hashim boleh panggil syima, berusia 28 tahun dan telah menjadi ahli Shaklee sejak tahun 2016. Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur, amanah dan pantas melaksanakan tanggungjawab. Memegang prinip mementingkan kesihatan para pelanggan berbanding keuntungan semata-mata. Saya akan menyediakan konsultasi secara PERCUMA beserta jadual pengambilan vitamin yang bersesuaian untuk anda.

MEDIUM PENGHANTARAN SHAKLEE

Penghantaran vitamin Shaklee anda boleh diatur menggunakan Poslaju dan Gdex. Untuk lain-lain medium, sila cadangkan mengikut kesesuaian lokasi anda. Untuk item "ready stock", saya menyediakan servis COD sekitar Wangsa Maju / Kuala Lumpur.

CARA PEMBAYARAN 

Pembayaran boleh dibuat melalui Maybank.

CARA BELI SET SHAKLEE

Jika anda ingin membeli set Shaklee, anda mempunyai beberapa pilihan :-
  • belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad debit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (NO ID SHAKLEE : 1241234)
  • melalui saya. Sila Whatsapp di 0183252507 (hasyimah / syima) untuk bantuan / belian.

NAK BELI SEKARANG MENGGUNAKAN KAD KREDIT ATAU KAD DEBIT ANDA?

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=44cc3bcbd1ab8ca953a84ec52398a16d


Atau ingin menjadi ahli Shaklee untuk penjimatan hebat?

http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1241234

Nikmati manfaat bonus tunai dan penjimatan harga hebat jika menjadi ahki Shaklee. Ingin menjadi pengedar Shaklee untuk mendapatkan pendapatan? Sertai team business kami, Aces High Group yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dan fleksibel.
Rakan Shaklee Anda:
Hasyimah Hashim (Syima)
SMS / Whatsapp : 0183252507
Fb page : Hasyimahshe
Personal Fb : Hasyimah Hashim
Instagram : Hasyimahshe

Sabtu, 2 September 2017

kids was so suprised with the crowd

Tak jangka sebenarnya nak ke Dataran Merdeka jadi kenyataan. Le husband kureng sikit kalau bab nak beramai-ramai ni. But what to do isteri sangat suka and menurun pulak perangai kat anak.

Nak ajar tentang kemedekaan kepada anak bukan mudah. So syima saja nak bagi dia tengok parade je dulu. Nanti kat sekolah enko belajar menantang ni, ummi elaborate lah lagi.

But please, no politics here.
Sampai awal bukan jaminan ye nak dapat seat depan. Kerusi tingkat tingkat tepi jalan tu jangan lah mimpi nak merasa. Jam 6 pagi dah ramai parents yang chop tempat. Syima tengok kat Facebook, parents yang tegar ni dah macam nak beli tiket bola final Sea Games dah. Sanggup lagi anak melalak dari tinggalkan seat.

Well, common lah. Budak cepat bosan.

3 kali kitorang tukar parking. Sebab jalan yang kitorang konon nak lepak tu penuh jugak manusia. Berlapis lapis orang. Panas tak payah kira lah. Dah macam tin sardin walaupun lapang tepi jalan nya.

Being Malaysian tak salah but jadilah Malaysian yang bijak.

Masa masa ni, korang akan jumpa manusia yang tak boleh bawak bawak jadi bijak.

Penat penat beratur sambil berdiri tepi jalan sebab nak cop view baik punya, tetiba ada parents yang nak selit anak jugak. Memang lah sengaja carik pasal.

Malaysian, please tinggalkan mentality kelas ketiga tu kat rumah.

Ni kitorang punya port, betul betul mengadap Pertama Kompleks and matahari. Patut lah masa datang tu takde yang nak duduk sini.HAHA

Masa awal awal selesa lah boleh duduk bagai. Bila dah start parade, terpaksa berjengket segala sebab orang luar pagar dah membuas. Kena halau dek polis bantuan pun buat dek je. Sekali kena lenyek dengan kete kebal kang baru tau.
Masa ni kanak kanak memang menggila. Kemain nak salam katun hat depan tu. Ape nama ntah. Yang bapak budak siap jerit panggil gopal. Ingat kids je seronok sekali dengan bapak pun sama naik hantu.

Parade kat tv ada menatang balloon character kartun, tapi kat sini takde.

Jangan pikir dorang malas nak bawak pulak. Benda tu besar, nak nyampai ke Pertama banyak pokok rendah and jambatan, tak sesuai nak bawak sampai hujung.
Kalau korang tengok jeng jeng jeng upin ipin, korang mesti hafal lagu tu. And faiq tak ketinggalan. Siap sesuka hati je tukar jeng jeng jeng into J-J-PAM sambil petik gitar tali tangsi dia tu.

Pastu bila tengok JPAM lalu, dia terkedu. "kenapa JPAM pakai baju b-lue bukan red?"

Dah youtube mana pulak dia tengok JPAM color red? Ke dia confius dengan fireman?
Skuad berkuda yang sekor kuda dia refused dari jalan kedepan. Sibuk nau nak jalan macam ketam. Mujur dah hujung hujung parade. Kalau masa awal awal, mau berterabur sungguh.
Tengok berapa lapis dah manusia masa ni. Padahal depan syima ada pagar. Masa awal awal, lepas ke jalan tak boleh ada lapisan. Sebab kete kebal besar. Belum lagi dengan lori bawak drone ATM ke ape ntah, sayap dia boleh libas kepala orang lebar dia.

Ada sorang polis tu mengamuk masa ni.

Dah korang pun tak faham-faham ada jentera nak lalu. Scale pulak bukan size sedan ke 4wheel ke. Lagi mau menyempit.
Parents sebenarnya bukan nak pergi sangat benda macam ni. Baik duduk rumah, sejuk, ada makanan sentiasa. Tapi melihatkan anak-anak yang gembira tu, priceless. Masa bila lagi nak jumpa kereta kebal, moto askar, askar pakai baju daun etc.
Last jentera. Memang bunyi besi semata bila dia lalu atas jalan tar. Dalam movie, tak de lah berbunyi bising sangat. Mungkin sebab dalam movie tu lalu atas runtuhan, padang pasir bagai. Haha

Pakcik dalam kereta kebal tu masam je. Dah tak pandai nak senyum atau dia rasa dia kat medan perang? Medan Mara ada lah tepi tu;p
Pasukan profesional semua terus gerak balik. Yang tinggal hat budak budak sekolah ni je ha. Tengok lah kemain orang ajak selfie.

Yang perempuan dia punya gedik siap nak betulkan angle lagi. Adoi lah hai.
Cuba amik gambar sekali dengan abang polis ni. Keras je. Entah senyum entah tidak. Kalau senyum pun tak nampak.

Benda alah senapang tu tipu agaknya lah ya. Sebab macam bebas je dorang bawak jalan jalan.

Well, its a great experience untuk Faiq. Untuk Ummi, kena standby baju lagi nipis after this.

Tips untuk bawak anak ke Dataran merdeka sempena Hari Kemerdekaan

1: Bawak bekal atau makan siap siap dari rumah. Kedai confirm penuh dengan staff yang sedia nak bekerja jam 10, tambah lagi dengan crowd Dataran. Even 7 eleven Masjid Jamek also cramped dalam tu. Roti sekejapan je habis.

Soalan orang tak de ke orang berjualan?

Ada, tapi ramai yang jual air tin and keropok. Maybe tak nak renyah. Kitorang power up by milo je dua tin.

2. Spare sunnies atau payung atau kipas. Dapat tempat macam tempat syima yang begitu menadah sinaran matahari, silakan lah bersepet-sepetan ataupun merecik peluh

3. Anak bawah 2 tahun sangat tak menikmati parade ni. Sekeliling syima masa tu ramai kids. Yang baya Faiq ke atas ke enjoy walaupun panas. Yang lain menangis lapar, menangis ngantuk, menangis panas.

4. Naik lah LRT atau moto. Kereta lupakan sahaja. Jalan TAR memang akan tutup untuk bagi laluan kepada menteri nak park paling dekat dengan dataran. While, yang memandu kena park jauh dan jalan kaki. Bukan kah nikmat kalau naik moto? haha
.
.
.
.
.
Bulan ni ada promo best untuk yang nak kulit cantik




Testimoni collagen

Syima
Shaklee ID 1241234
018-3252507




Jumaat, 4 Ogos 2017

ESP Shaklee

Apa yang hebat sangat dengan ESP Shaklee sampai setiap kali stock sampai mesti sold out?

Hehe. Well tiada skema jawapan untuk soalan ni :)

Yang paling ketara is bila ada demand, stock mesti laku. Kalau takde demand mesti ada lambakan stock.

ESP ni sangat diperlukan oleh orang yang menjaga kesihatan, kecantikan dan stamina.

Macam syima sendiri, amalkan consume ESP nak masuk 8 bulan dah. Dari segi stamina, memang berbeza, boleh dah nak squeeze plan banyak-banyak dalam sehari. Selalunya syima surrender sebab ada anak lelaki ni stamina kena lebih. Faiq banyak sangat tenaga. Bila syima utamakan keselamatan dia, syima jadi letih.

While untuk hormonal balance aspect, syima dah kurang marah-marah. Sebelum ni, syima boleh kata senang nak naik angin sebab badan terlalu penat.

Dan yang paling best, Raya baru-baru ni, ramai orang kampung tegur kulit syima makin cantik dan putih. Actually takde lah putih, cuma kulit syima kurang berminyak berbanding dulu. Bila kurang minyak, kulit syima tak lebam. Nampaklah cerah sikit. Hiks! Liang pori makin kecil tau! ;p

Apa itu ESP?

ESP atau secara formalnya Energizing Soy Protein adalah protein soya berkualiti tinggi. Didatangkan dalam bentuk serbuk seperti susu tepung, ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran. Juga boleh dibancuh kosong yang hampir menyamai rasa minuman malt tanpa gula. Ia memenuhi jurang nutrisi dalam kehidupan harian kita.

Siapa perlukan ESP?

  • Individu perlukan tenaga tambahan
  • Individu yang ingin diet tanpa berlapar
  • Ibu menyusu
  • Penderita gastrik
  • Individu yang menjaga kesihatan kulit
  • Ibu berpantang
  • Ibu hamil
  • Warga emas
  • Individu bersukan atau bina badan

ESP dan ALFALFA diketahui baik untuk ibu menyusu. Apakah beza dua item ini?

Antara kandungan ESP ialah protein dan kalsium. Yang mana jika ibu menyusu amalkan ESP, susu lebih berkualiti dan pekat. InsyaAllah dengan izinNya anak susuan lebih kenyang.

Manakala, ALFALFA yang berupa 'jamu moden' membanyakkan penghasilan susu. Lebih sesuai untuk ibu yang berkeperluan tinggi. 

Bagaimanapun, kedua-dua item ini tidak berupaya membantu ibu ibu yang tidak menjaga masa pump/direct feeding yang berkait rapat dengan terms 'supply on demand'.

Kebaikan ESP
  • Membantu pembentukan sel sel baru
  • Menstabilkan hormon
  • Memberi rasa kenyang yang lebih lama
  • Pembekal tenaga
  • Mencantikkan kulit
  • Baik untuk jantung
  • Menambah susu ibu
  • Elak gastrik
  • Mengurangkan risiko pre-eclampsia





Berminat untuk dapatkan Supplement Shaklee? Boleh contact Syima. Nak mudah, boleh click 0183252507



KENAPA PERLU PILIH SAYA SEBAGAI RAKAN SHAKLEE ANDA?

Buat pembaca baru, biar syima perkenalkan diri syima dulu. Saya Hasyimah Hashim boleh panggil syima, berusia 28 tahun dan telah menjadi ahli Shaklee sejak tahun 2016. Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur, amanah dan pantas melaksanakan tanggungjawab. Memegang prinip mementingkan kesihatan para pelanggan berbanding keuntungan semata-mata. Saya akan menyediakan konsultasi secara PERCUMA beserta jadual pengambilan vitamin yang bersesuaian untuk anda.

MEDIUM PENGHANTARAN SHAKLEE

Penghantaran vitamin Shaklee anda boleh diatur menggunakan Poslaju dan Gdex. Untuk lain-lain medium, sila cadangkan mengikut kesesuaian lokasi anda. Untuk item "ready stock", saya menyediakan servis COD sekitar Wangsa Maju / Kuala Lumpur.

CARA PEMBAYARAN 

Pembayaran boleh dibuat melalui Maybank.

CARA BELI SET SHAKLEE

Jika anda ingin membeli set Shaklee, anda mempunyai beberapa pilihan :-
  • belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad debit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (NO ID SHAKLEE : 1241234)
  • melalui saya. Sila Whatsapp di 0183252507 (hasyimah / syima) untuk bantuan / belian.
NAK BELI SEKARANG MENGGUNAKAN KAD KREDIT ATAU KAD DEBIT ANDA?

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=44cc3bcbd1ab8ca953a84ec52398a16d


Atau ingin menjadi ahli Shaklee untuk penjimatan hebat?

http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1241234

Nikmati manfaat bonus tunai dan penjimatan harga hebat jika menjadi ahli Shaklee. Ingin menjadi pengedar Shaklee untuk mendapatkan pendapatan? Sertai team business kami, Aces High Group yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dan fleksibel.
Rakan Shaklee Anda:
Hasyimah Hashim (Syima)
SMS / Whatsapp : 0183252507
Fb page : Hasyimahshe
Personal Fb : Hasyimah Hashim
Instagram : Hasyimahshe