Selasa, 25 Jun 2019

KELEBIHAN & MANFAAT VIVIX SHAKLEE

PROMO VIVIX SHAKLEE MURAH BAKAL BERAKHIR 26 HB JUNE 2019.

Dah beli ke belum tu? Dengan pembelian promo kali ni akan dapat
✔️Free membership
✔️Free pos
✔️Free paperbag exclusive Vivix
✔️Cash rebate yang masuk ke akaun sendiri
✔️10 % discount

!!!Jimat RM266!!!




https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=23155780abc078337c84b1aee5ee2ed2


Vivix Shaklee


KEISTIMEWAAN VIVIX SHAKLEE

Memperbaiki DNA
Setiap hari kita akan terdedah dengan radikal bebas. Radikal bebas ini adalah penyebab kepada kerosakan DNA yang mengakibatkan proses penuaan berlaku dengan lebih pantas. Vivix membantu melambatkan  dan melindungi DNA sel kulit kita bagi memperlahankan proses tersebut. Vivix amat sesuai diambil oleh orang yang baru selesai menjalani rawatan kimoterapi untuk mengembalikan kesihatan sel tubuh seperti keadaan asal.

Memperbaiki tenaga sel
Semakin meningkat usia, semakin tubuh terdedah kepada penuaan, semakin tubuh akan kehilangan tenaga. Kehilangan tenaga menurunkan prestasi fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel badan sekaligus mengembalikan keremajaan.




KEBAIKAN VIVIX SHAKLEE

  1. Awet muda dan anti penuaan
  2. Resveratrol sebagai bahan utama membawa kesan anti kanser - merencat sel kanser dari menjadi lebih serius
  3. Mengurangkan risiko penyakit jantung
  4. Mengurangkan komplikasi diabetes / penyakit kencing manis
  5. Menyokong kesihatan sendi dan saraf
  6. Menyokong kesihatan otak dan menguatkan memori - rendah risiko alzhiemer
  7. Membantu kesihatan saraf pesakit stroke atau angin ahmar
  8. Meningkatkan kesihatan immune system
  9. Menggalakan kesihatan secara menyeluruh


Vivix ialah minuman botani hasil daripada campuran ekstrak Polygonum Cuspaditum, Anggur Muscadine, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu. Vivix merupakan revolusi terbaru dalam pemakanan polifenol (kumpulan fitokimia) yang tinggi khasiat anti oksida dan anti penuaan semula jadi.


Lihat testimoni Vivix berikut:
Vivix untuk kanser


Vivix untuk saraf


Promo Vivix murah 2019



NAK BELI SEKARANG MENGGUNAKAN KAD KREDIT ATAU KAD DEBIT ANDA?

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=23155780abc078337c84b1aee5ee2ed2


Atau ingin menjadi ahli Shaklee untuk penjimatan hebat?

http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1241234

Nikmati manfaat bonus tunai dan penjimatan harga hebat jika menjadi ahli Shaklee. Ingin menjadi pengedar Shaklee untuk mendapatkan pendapatan? Sertai team business kami, Aces High Group yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dan fleksibel.
Pengedar Shaklee
Hasyimah Hashim ID Shaklee 1241234
SMS / Whatsapp : 0183252507
Fb page : Hasyimahshe
Personal Fb : Hasyimah Hashim
Instagram : Hasyimahshe





Shaklee Ipoh

Isnin, 24 Jun 2019

RIADAH KOLAM RENANG DEWAN BANDARAYA IPOH

Dua tiga hari ni cuaca tak menentu. Kejap panas, kejap mendung, kejap ribut. Memandangkan dah berjanji dengan Faiq and cousins nak bawak mandi manda, we choose Kolam Renang DBI je senang. Tak perlu nak risau kepala air ke bagai.

Kolam Renang Dewan Bandaraya Ipoh

Kolam renang DBI, kolam renang stadium kira tempat yang sama lah. Nama lain nya, Pusat Akuatik Tuanku Zara. Orang sini just sebut kolam stadium je. Lokasi memang terletak kat Stadium Ipoh. Kat mana ada Stadium Badminton Ipoh, Stadium Bola Ipoh, situ jugak lah tempat ni.

Masa operasi  dan harga tiket kolam renang

Korang kena rancang nak masuk pukul berapa. Yang kitorang sikit punya yakin nak masuk sesi petang 2pm sampai 5pm rupanya sesi petang bermula jam 1 ptg sehingga 4 ptg. Dah lah masa sampai dah pukul 3. Lepastu tak sedar pulak tu waktu operasi. Dapat lah cecah air kejap je ha. Bising budak budak tu. 

8 beranak punya tiket
Kolam paling cetek

Kolam ada 4 ketinggian. 2 sesuai untuk kanak kanak, 2 lagi sesuai untuk dewasa. Faiq cam biasa, melawat kawasan dulu dengan tempat paling tak dalam. Kalau kira, setakat paras lutut dia je kolam yang ni. Sensorang lah dia berteman dengan ayahnya kat kolam cetek ni. Cangkung pun still nampak lutut haha.

Berkenaan pemakaian, kali ni kolam renang stadium lebih strict sikit berbanding sebelum renovate. Untuk kolam kanak kanak, anything yang longgar tak boleh masuk kolam. Kat papan ingatan, dah ditulis pakai swimsuit, tapi kolam cetek ni still lepas lagi lah tshirt and legging. Kalau palazo, baju muslimah yang besar gila tu tak boleh. Tudung besar macam telekung pun merbahaya. 

Untuk kolam dewasa, 100 % swimsuit only.

No food allowed jugak sebab dah ada cafe. 

Kedai makan kolam renang stadium

Kedai makan ni atau syima panggil cafe lah up sikit even the build macam mamak je tengok nya, takde ape pun dijual. Yang ada masa tu megi cup, hotdog dan sedara mara, air tin, air juice oren and hot drink instant.

Tak sempat lunch

But, harga okay. Reasonable. Megi cup RM2.50, 100 plus RM2.70.

Kalau dulu, ada macam koperasi. So ada buah potong, ada keropok, air yang ringan ringan banyak jenis. Tapi kali ni kurang sangat. Entah sebab tender problem ke, atau memang camni syima tak sempat interview. 

Maybe kalau ada nasi lemak ke, yang macam nasi goreng frozen kat 7Eleven ok kot. Sebab dah tak boleh bawak food luar kan.


Sikit peringatan buat yang nak datang kesini. Syima bukan lah a good advisor, tapi ini berdasarkan apa yang terjadi masa kunjungan syima ke sana. 

Buat mereka yang memakai barang kemas seperti rantai, gelang dan anting-anting, boleh tanggalkan di rumah kalau dah plan nak mandi manda. Tak kisah lah mandi sungai ke mandi kolam. 

Semalam ada parents yang dah kerugian rantai besar dan labuh. Barang kemas nya hilang masa mandi tak sedar masa bila. Pergerakan kita masa dalam air ni is unpredictable. Hempasan yang kita rasa sikit kadang tu boleh buat emas yang ringan tertanggal dari badan. Just imagine pada akak semalam tu berapa dia rugi sebab rantai tu labuh dan tebal. 

Nangis tak berlagu lah sampai next raya.

Toilet perempuan kolam renang 

Toilet lelaki kolam renang

Toilet syima rasa ok je cuma bilangan tu macam tak kena. Syima perasan cubicle untuk tukar baju lagi banyak dari shower room. Shower room ada 10 je kot. Tu pun banyak yang takde kunci. So struggle sikit lah nak atur anak anak mandi masa belah nak balik. 

Ada perkhidmatan locker dalam toilet. Ada yang menjaga masa syima tengok tu. Maybe ada bayaran. Syima tak check. Sebab belah locker tu quite gelap even nampak tukang jaga. Haha. 

Tapi tu lah, syima keep nak compare dengan kolam ni sebelum renovate. Sebelum ni kawasan berumput lebih banyak. So bagus untuk budak berkaki ayam. Now ada berapa petak sawah je kawasan berumput nya. Syok lagi lah dulu kot eh. 

Dulu bila ada kawasan berumput, nak bawak tikar untuk bentang bawah pokok tu okay lah sikit. Ada gaya gaya picnic. Now dah takde macam tu. 

Syima appreciate dengan gaya sekarang, so okay je lah. Kita layan je. Maybe nak satu level dengan namanya yang gah as Pusat Akuatik Tuanku Zara. Takkan nama dah hebat, tapi kita nak bawak attitude bentang tikar pulak kan. 

Kawan wakaf tak banyak, so a bit susah kalau hari yang ramai pengunjung. Bukan semua orang nak letak barang dalam locker. Tapi tu semua kita boleh didik.

Nanti kita tengok masa kunjungan lain.

Jemput mandi manda korang.




Sabtu, 22 Jun 2019

PENGEDAR VIVIX SHAKLEE IPOH

Trusted Pengedar Shaklee Ipoh

Assalamualaikum, selamat sejahtera. Terima kasih sudi baca blog syima buat pengunjung pengunjung baru. 

Syima bukan lah siapa siapa jika nak dibandingkan dengan blogger lain. 

Berblogging bila punya masa lapang. Kadang cerita hal semasa, kadang cerita hal anak, kadang cerita perihal masak. 

Kebanyakkan masa, syima menaikkan entry berkisar Shaklee memandangkan syima adalah PENGEDAR SHAKLEE SEPENUH MASA. 

Kerjaya ni bermula pada tahun 2016, masa tu syima duduk di Wangsa Maju. Sekarang syima merupakan PENGEDAR SHAKLEE IPOH memandangkan syima dah bermastautin kat Ipoh ikut husband kerja. 

So anyone yang berminat nak dapatkan supplement Shaklee pada harga istimewa, boleh contact syima ok. 

NAK BELI SEKARANG MENGGUNAKAN KAD KREDIT ATAU KAD DEBIT ANDA?

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=44a829d8f3b9223fa8d4e9c4574ca000


Atau ingin menjadi ahli Shaklee untuk penjimatan hebat?

http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1241234

Nikmati manfaat bonus tunai dan penjimatan harga hebat jika menjadi ahli Shaklee. Ingin menjadi pengedar Shaklee untuk mendapatkan pendapatan? Sertai team business kami, Aces High Group yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dan fleksibel.
Pengedar Shaklee
Hasyimah Hashim ID Shaklee 1241234
SMS / Whatsapp : 0183252507
Fb page : Hasyimahshe
Personal Fb : Hasyimah Hashim
Instagram : Hasyimahshe



Shaklee Ipoh

KEDAI MAKAN PAGI DI IPOH

Happy weekend,

Hari gantung kuali kan buat mak mak yang ada? Almaklumlah dah seminggu direct pagi petang siang malam masak je kerjanya. 

To some people, hari gantung kuali ni tak berapa penting. Tapi untuk domestic engineer macam syima, heaven sangat tau!

Bayangkan syima masak almost every day. Kejap masak pagi, kejap masak petang, kejap masak lunch, kadang lunch tu bawak ke dinner. Kadang tu dinner dah tak cukup lauk, so kena masak pulak untuk dinner. It never ends. 

Never.

Masuk je kereta akan ada isu nak makan mana. Since syima bukan asal dari Ipoh, this blog syima nak compilekan segala tempat makan yang syima pernah pergi kat Ipoh ni. Just incase korang perlukan, boleh google je keyword yang berkaitan. Syima harap bermanfaat kepada korang.

Syima harap lepas ni, syima takde pening pening nak makan mana. 

Bila husband tanya je syima boleh search in my blog dan zass, I decide.

Dont you worry, yang syima letak kat blog semuanya boleh dimakan. Yang tak boleh dimakan, syima akan simpan as rahsia.


Pusat Pengumpulan Barangan Sedekah Ipoh Perak

sumber google


Lokasi kedai dalam kawasan manjoi. Boleh search for PUSAT PENGUMPULAN BARANGAN SEDEKAH IPOH PERAK, KAMPUNG TENGKU HUSSEIN BARU. Kedai makan ni betul betul bersebelahan dengan tempat pengumpulan barang sedekah yang syima sebut tadi. 

Sebaik masuk ke kawasan kedai, syima rasakan this is my first time jumpa kedai bersih gila! Meja berkilat. Pasir takde. Sejuk je rasa bila masuk area kedai.

Nak kata baru bukak, masa tu dah pagi yang lewat. You know, duduk area kampung, pukul 9 am for breakfast dah kira lewat.

The kittens, semua bersih. 


kedai breakfat manjoi siap kolam ikan

Ada pond yang dalam nya banyak ikan kap. Takde bau air ikan. Syukur, sebab hidung syima ni sensitif sikit kalau ada pond terbuka kat kedai makan.

Ada makanan ikan dah disediakan buat anak anak yang nak bagi makan ikan. Once makanan habis, tak topup dah sebab takut overfed.


Nasi Lemak Sotong Sedap di Ipoh

Syima tak sempat tengok juadah apa yang ada. Syima makan nasi lemak sambal sotong. Sambal yang sedap bersama nasi yang sedang elok berlemak nya. 


Roti Telur Garing Kedai Melayu Ipoh

While Faiq makan roti telur garing. Tapi awas untuk anak anak kecik. Kena mention tak nak bawang tak nak cili. Syima tak tau, sudahnya roti telur tu tak berapa diusik faiq sebab ada hirisan cili hijau dan bawang yang disagat.


Awas ada hirisan cili kalau nak bagi makan budak

Antara menu lain
-segala macam roti canai punya adik beradik
-kuih muih
-nasi goreng dan kawan kawan
-telur goyang
-mee hailam

Lokasi yang mudah nak parking, syima rasa syima pasti kembali. Masa tu syima akan update for toilet availability dan operation hour insyaAllah. 

You might as well nak tengok kedai makan lain yang syima pernah update;
-kedai sup kambing di Ipoh

Jumaat, 21 Jun 2019

VIVIX SHAKLEE

Jika anda mencari minuman kesihatan yang bertindak secara menyeluruh, VIVIX SHAKLEE ialah jawapannya.


cara minum Vivix Shaklee

MINUMAN BOTANI YANG LAZAT

Minuman botani lazat yang mengandungi campuran botani khas Shaklee termasuk ekstrak Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu.


Polygonum Cuspidatum

Anggur Muscadine

Eldeberi Eropah

Lobak Ungu


KEISTIMEWAAN SHAKLEE
Campuran propretari saintifik termaju kami adalah berasaskan anggur muscadine - salah satu buah-buahan semula jadi paling sukar diperolehi dan paling berkuasa. Anggur muscadine mengandungi rangkaian lengkap polifenol yang ditemui dalam anggur lain. Tidak seperti anggur lain, muscadine mengandungi pekatan luar biasa asid elagik dan elagitanin yang apabila digabungkan dengan polifenol lain, menghasilkan kuasa antioksidan yang sangat hebat. 

Di Shaklee, kami memanfaatkan keberkesanan anggur muscadine ini ke dalam setiap botol Vivix menggunakan proses pengekstrakan berpaten untuk mendapatkan kepekatan yang tinggi dan mengekalkan bioaktif polifenol.

Fakta Nutrisi Vivix
Saiz hidangan : 1 sudu teh (5 mL)
Hidangan Setiap Bekas : 30


Kandungan Nutrisi Vivix Shaklee




Click sini untuk TESTIMONI VIVIX SAKIT LUTUT



NAK BELI SEKARANG MENGGUNAKAN KAD KREDIT ATAU KAD DEBIT ANDA?

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=44a829d8f3b9223fa8d4e9c4574ca000


Atau ingin menjadi ahli Shaklee untuk penjimatan hebat?

http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1241234

Nikmati manfaat bonus tunai dan penjimatan harga hebat jika menjadi ahli Shaklee. Ingin menjadi pengedar Shaklee untuk mendapatkan pendapatan? Sertai team business kami, Aces High Group yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dan fleksibel.
Pengedar Shaklee
Hasyimah Hashim ID Shaklee 1241234
SMS / Whatsapp : 0183252507
Fb page : Hasyimahshe
Personal Fb : Hasyimah Hashim
Instagram : Hasyimahshe





Shaklee Ipoh

Khamis, 20 Jun 2019

PROMO VIVIX TWINPACK 10% DISCOUNT

PROMOSI ISTIMEWA BULAN NI!!

Beli 2 botol Vivix;
✔️FREE MEMBERSHIP BERNILAI RM65
✔️FREE POS BERNILAI RM10
✔️CASH REBATE BERNILAI RM34.20
✔️10% DISCOUNT BERNILAI RM76
✔️FREE VIVIX PAPER BAG

PENJIMATAN SEHINGGA RM266

HARGA VIVIX 2 BOTOL HANYA 

!!!RM 684 SAHAJA!!!


vivix shaklee murah



Nak tahu lebih lanjut tentang vivix, klik kandungan vivix.


NAK BELI SEKARANG MENGGUNAKAN KAD KREDIT ATAU KAD DEBIT ANDA?

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=7b1c718f91de50d902e00762ad5cac28

Atau ingin menjadi ahli Shaklee untuk penjimatan hebat?

http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1241234

Nikmati manfaat bonus tunai dan penjimatan harga hebat jika menjadi ahli Shaklee. Ingin menjadi pengedar Shaklee untuk mendapatkan pendapatan? Sertai team business kami, Aces High Group yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dan fleksibel.
Pengedar Shaklee
Hasyimah Hashim ID Shaklee 1241234
SMS / Whatsapp : 0183252507
Fb page : Hasyimahshe
Personal Fb : Hasyimah Hashim
Instagram : Hasyimahshe





Shaklee Ipoh

Ahad, 16 Jun 2019

TIPS BERAYA TAPI DIET


Since kita masih dibulan Syawal, syima yakin each one of us terima banyak jemputan rumah terbuka. 

Sekarang dah jadi trend untuk warga kota untuk buat rumah terbuka. Sesuai peredaran semasa, rumah terbuka lebih mesra majlis buat tuan rumah yang sibuk bekerja.

So sehari yang buat rumah terbuka tu, terus settle satu kampung punya beraya.

Tapi rumah terbuka bukan bermakna hari hari lain kita mengamalkan rumah tertutup okay? Just to make us easier sebenarnya.

Rata rata orang sekarang pun dah faham kalau rumah kita both bekerja, sukar untuk terima tetamu pada hari bekerja.

memenuhi jemputan walaupun on diet

Syima dah dapat jemputan rumah terbuka since sebelum 1 Syawal lagi tau.

Since syima dalam misi nak kempiskan perut dan hilangkan spare tyre, syima jadi berat nak attend majlis bertema kan makan makan ni. 

Syima yakin korang yang nak loose weight pun macam syima jugak kan.

So today syima nak beri tips beraya tapi diet.

satay panas panas tanpa kuah kacang

1. Mulakan dengan protein dan fiber. 
Makanan rumah terbuka sering kali mempunyai hidangan menggembirakan. Tapi mulakan jelajah makanan korang dengan protein dan fiber, kemudian baru makanan yang menggembirakan. Kita sedang cuba mengenyangkan perut first. Syima prefer, semangkuk buah buahan dan kemudian protein.

2. Jangan 100% sihat.
Untuk mengelakkan mood down sebab takde makanan nak makan, enjoy lah makan makanan open house secara berpada-pada. Tak perlu 100% sihat. Anda boleh plan calories anda. Pastikan ada ruang buat kuih muih beraneka macam dan juadah raya. Petang nanti kita bersukan lah.

makan tengah hari di rumah terbuka

3. 1 Kali rumah terbuka = 1 kali meal
Anggap setiap rumah terbuka sebagai kedai makan atau rutin makan korang. Budget setiap 1 rumah spend lebih kurang 400 calories. So korang akan lebih enjoy 5 hingga 6 hidangan sehari. Mana ada orang duduk kedai makan 24 jam mentekedarah kan?

4. Cut calories air
Most of rumah terbuka sekarang dah sediakan air mineral pada hemat syima. Cut calories air manis untuk spend pada makanan. Kan lebih happy macam tu?

5. Keep calm dan enjoy your food
Takpe untuk sekali sekala diet ke laut. Tapi pastikan cuma untuk beberapa hari sahaja dan bukan selamanya. Balance kan dengan bersukan, balance kan di hari hari yang tidak jemputan rumah terbuka dan puasa 6.

Sekian tips mudah buat korang yang nak jaga weight loss bulan puasa dari naik mendadak di bulan Syawal. 



Buat yang mencari set kurus mengikut budget dan keperluan, korang boleh click pic diatas untuk pilihan yang ada. 

Utamakan pemakanan dan aktiviti sukan, tambah supplement untuk lebih extra weight loss. 

Selamat maju jaya.