Khamis, 15 Disember 2016

PETUA SAKIT GIGI KETIKA HAMIL


Ya Allah!!! Sengsara gile kot kalau sakit gigi masa pregnant. Sakit berdenyut tapi tak boleh nak cabut. Nak makan pain killer rasa takut pulak.

Apa je solution yang ada kalau sakit gigi masa pregnant eh?

Syima senaraikan petua yang syima pernah cuba tau.

💊 sumbat bunga cengkih pada gigi berlubang

💊 letak minyak cap kapak pada gigi sakit

💊 sapu minyak gamat pada bahagian sakit

💊 kumur air garam

💊 sumbat habatussauda pada gigi berlubang

💊 tempelkan bawang putih


Sakit gigi ketika pregnant ni sebenarnya tanda kalsium makin menyusut. Ye lah baby nak kalsium untuk pembentukan tulang. Yang mak pulak nak maintain kekuatan tulang. Jadi kalsium intake tu terbahagi dua.

Sebab tu masa pregnant kena ambil kalsium.

Dapat pulak mak mak yang langsung tak boleh telan susu, tak boleh amik susu bergula..

Jadi, pil kalsium adalah jawapan yang terbaik tau.

Shaklee ada pil kalsium ni. Nama nya OSTEMATRIX.

OSTEMATRIX sumber terbaik kalsium untuk ibu hamil.

Nak beli?

Whatsapp syima ;p
018-3252507

FB hasyimah hashim
FB page hasyimahshe
IG hasyimahshe

Tiada ulasan: