Rabu, 11 Oktober 2017

3 PETUA TERBAIK TAMBAH SUSU BADAN


"TAK SANGKA SUSU YANG DAH KAIS PAGI MAKAN PAGI TU MELIMPAH RUAH SAMPAI BASAH BAJU BILA AMALKAN PETUA NI"

Menjadi ibu bekerjaya sambil menyusukan bayi bukan mudah. Kadang kala memerlukan ibu ibu mencari jalan lain bagi memenuhi keperluan susu si kecil. Jom kita ikuti 3 PETUA TAMBAH SUSU TERBAIK yang syima berjaya amalkan dan berhasil. 

PETUA TAMBAH SUSU BADAN 1
  • 2 sudu besar halba
  • 1 genggam longan kering
  • 1 sudu besar gula pasir
  • 3 cawan air
Cara-caranya ialah basuh bahan bahan tadi (halba dan longan kering) dan toskan sehingga tiada air menitis lagi. Bahan-bahan yang dibasuh tadi kemudiannya direbus dengan 3 cawan air. Sebaik sahaja menggelegak, masukkan gula pasir yang disediakan. Sejukkan dan ia sedia diminum.

Rasanya seperti air laicikang.

PETUA TAMBAH SUSU BADAN 2
  • 1 botol soya Vsoy
  • 7 biji kurma 
  • 7 biji halba
Cara-caranya, kurma dan halba direndam dalam segelas air masak semalaman. Keesokan harinya, kisar soya Vsoy, kurma dan halba yang telah direndam beserta air masak rendaman bahan tersebut. Sedap diminum ketika sejuk.

PETUA TAMBAH SUSU BADAN 3
  • Beberapa helai daun pucuk betik
Cara-caranya, daun pucuk betik itu tadi, direbus/dicelur. Ia sedia dimakan begitu sahaja sebagai ulam mahupun dibuat pecal. Awas, ia boleh membuatkan pesta susu berlaku.



Sebagai ibu ibu bekerjaya, kekangan masa adalah salah satu faktor kenapa ibu ibu sukar untuk menambah susu badan. Tiada masa untuk merebus, tiada masa untuk mengisar apetah lagi untuk ke pasar mencari daun pucuk betik. 

Jadi ibu ibu begini memerlukan cara alternatif untuk meningkatkan penghasilan susu ibu supaya sentiasa dapat memenuhi keperluan si manja. 

Ibu ibu perlu mencari ikhtiar lain antaranya mendapatkan supplement sebagai milkbooster. Walaubagaimanapun, milkbooster adalah berbeza bagi setiap satu individu. Anda perlu cuba dan nilai sendiri yang mana satu berkesan untuk anda. 



KENAPA ESP SHAKLEE MEMBANTU PROSES PENYUSUAN?


1. ESP SHAKLEE MEMBERI TENAGA KEPADA IBU MENYUSU
ESP yang mempunyai indeks glisemik yang rendah berupaya memberikan tenaga lebih lama. Secara purata, ibu-ibu menyusu kehilangan 200-500 kalori sehari ketika menyusukan bayi. Sekiranya ibu menyusu tidak dapat makanan secukupnya, ibu akan mengalami keletihan melampau. Ini akan mempengaruhi penghasilan susu buat si manja. 
Penyusuan membakar lebih kalori si ibu sekaligus menyebabkan si ibu keletihan dan kurang tenaga jika tidak mengambil makanan rendah indeks glisemik.  
Indeks glisemik ESP Shaklee adalah rendah iaitu sekitar 39. Ia membantu ibu menyusu mendapat tenaga secara berterusan.

Secara mudahnya, semakin rendah Indeks Glisemik semakin perlahan proses penghadaman berlaku. Apabila proses penghadaman berlaku secara perlahan, tenaga juga turut dilepaskan secara perlahan dan berpanjangan.

Bagi makanan yang mempunyai Indeks Glisemik tinggi pula, ia menyebakan makana mudah dihadam dan karbohidrat akan senang tersedia untuk kegunaan otot dalam kadar segera. Sebagai contoh selepas pengambilan nasi ( Indeks Glisemik tinggi), kita kan cepat berasa lapar kerana karbohidrat telah betukar kepada tenaga dengan kadar segera. 


2. ESP SHAKLEE MENGANDUNGI PROTEIN DAN KALSIUM
Setiap sajian ESP Shaklee mengandungi keperluan protein dan kalsium. Protein membantu pembentukan sel dan merupakan kandungan penting dalam susu ibu. 
Setiap sajian ESP mengandungi protein dan kalsium yang diperlukan
Pengambilan ESP Shaklee adalah sebagai pelengkap jurang nutrisi yang dialami oleh si ibu.  Menurut Ohio State University, ibu menyusu harus mengambil 71 gram protein setiap hari. Ia bersamaan dengan 3 biji telur sehari. Manakala, setiap sajian ESP menyamai pengambilan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur dan 12 kali ganda susu.
3. ESP SHAKLEE MEMBANTU MENSTABILKAN HORMON
ESP mengandungi Isoflaven yang sangat baik untuk ibu menyusu. Isoflaven merupakan struktur yang kimia yang hampir sama dengan estrogen. Kerana persamaan ni, Isoflavens dapat mempengaruhi aktivitiestrogen kita. Tergantung dari jenis reseptor estrogen dalam sel-sel, Isoflavens dapat mengurangkan atau meningkatkan aktiviti estrogen itu tadi. Isoflavens dapat bersaing dengan estrogen pada reseptor yang sama sehingga mengurangkan risiko kesihatan akibat daripada kelebihan estrogen. 

Bila ini berlaku, hormon ibu menyusu sangat stabil. Yang mana untuk menghasilkan susu, si ibu perlu mempunyai hormon yang sangat stabil. 
KESIMPULANNYA, selain mengamalkan petua, tips dan supplement, ibu menyusu perlu faham konsep supply dan demand. Ini kerana jika adanya demand, barulah isyarat penghasilan susu akan dihantar ke otak. Jika tidak, sebaliknya akan berlaku. 
Dapatkan juga sokongan ahli keluarga terdekat dan juga suami tersayang. InsyaAllah akan dipermudahkan proses penyusuan si kecil selama 2 tahun. 
Sekian. 

Berminat untuk dapatkan Supplement Shaklee? Boleh contact Syima. Nak mudah, boleh click 0183252507



KENAPA PERLU PILIH SAYA SEBAGAI RAKAN SHAKLEE ANDA?

Buat pembaca baru, biar syima perkenalkan diri syima dulu. Saya Hasyimah Hashim boleh panggil syima, berusia 28 tahun dan telah menjadi ahli Shaklee sejak tahun 2016. Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur, amanah dan pantas melaksanakan tanggungjawab. Memegang prinip mementingkan kesihatan para pelanggan berbanding keuntungan semata-mata. Saya akan menyediakan konsultasi secara PERCUMA beserta jadual pengambilan vitamin yang bersesuaian untuk anda.

MEDIUM PENGHANTARAN SHAKLEE

Penghantaran vitamin Shaklee anda boleh diatur menggunakan Poslaju dan Gdex. Untuk lain-lain medium, sila cadangkan mengikut kesesuaian lokasi anda. Untuk item "ready stock", saya menyediakan servis COD sekitar Wangsa Maju / Kuala Lumpur.

CARA PEMBAYARAN 

Pembayaran boleh dibuat melalui Maybank.

CARA BELI SET SHAKLEE

Jika anda ingin membeli set Shaklee, anda mempunyai beberapa pilihan :-
  • belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad debit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (NO ID SHAKLEE : 1241234)
  • melalui saya. Sila Whatsapp di 0183252507 (hasyimah / syima) untuk bantuan / belian.
NAK BELI SEKARANG MENGGUNAKAN KAD KREDIT ATAU KAD DEBIT ANDA?

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=44cc3bcbd1ab8ca953a84ec52398a16d


Atau ingin menjadi ahli Shaklee untuk penjimatan hebat?

http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1241234

Nikmati manfaat bonus tunai dan penjimatan harga hebat jika menjadi ahli Shaklee. Ingin menjadi pengedar Shaklee untuk mendapatkan pendapatan? Sertai team business kami, Aces High Group yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dan fleksibel.
Rakan Shaklee Anda:
Hasyimah Hashim (Syima)
SMS / Whatsapp : 0183252507
Fb page : Hasyimahshe
Personal Fb : Hasyimah Hashim
Instagram : Hasyimahshe

Tiada ulasan: