Khamis, 15 Februari 2018

Cara buat masker Vitamin C Shaklee

Sejak duduk Ipoh ni, syima sangat concern dengan kulit muka. Ipoh cuaca nya panas lain macam.

Nak dibanding dengan KL, syima memang terasa macam diri ni omputih lah. Padahal KL pun panas jugak.

Sebelum sebelum ni, Ipoh cuma kampung (belah suami).Now dah jadi tempat tinggal kena lah prihatin sikit.

Berminyak je muka yang dah sedia bersinar ni. Tak jaga kebersihan sikit naik jerawat. Nak tunggu jerawat kecut, sikit punya lambat. Seksa bila nak lap muka. 😖

Jadi syima amalkan masker Vitamin C Shaklee.

Bahan-bahannya pun mudah je.
✔️Sebiji Vitamin C
✔️Sedikit air

Cara-caranya pulak, pejam mata je dah siap.

1. Sebiji Vitamin C tu dibahagi dua. Separuh untuk dijadikan masker hari ni, separuh lagi disimpan. Tapi jangan simpan lama-lama. Sebab Vitamin C ni mudah teroksida dek cahaya matahari dan suhu.
2. Vitamin C yang separuh tadi dimasukkan ke dalam piring dan di campur sesudu teh air. Air paip boleh air masak pun boleh. Sesudu teh ni anggaran air je tau. Nanti dah biasa buat kita boleh adjust jumlah air ikut kegemaran.
3. Biarkan Vitamin C dicampur air tadi dalam 3 hingga 5 minit sehingga kembang. Ini memudahkan proses melarutkan dan menjadi mask.
4. Selepas di kacau menjadi tekstur mask, boleh lah disapu ke wajah yang telah dibersihkan dan dikeringkan terlebih dahulu.

5. Tunggu sehingga masker kering lebih kurang 20 hingga 30 minit dan bilas dengan air bersih.

Syima suka buat masker guna Vitamin C ni.
Mudahkan kerja syima.

Sebelum ni, syima amalkan tomato puree, asam jawa paste atau pun hirisan limau nipis.

Semua dengan satu tujuan - kecantikan kulit. Tapi dengam Vitamin C, masa syima boleh dijimatkan.

Antara KELEBIHAN MENGGUNAKAN MASKER VITAMIN C SHAKLEE:

  1. Mengecutkan jerawat lebih cepat
  2. Menegangkan kulit muka
  3. Mencerahkan wajah
  4. Menaikkan seri wajah
  5. Menghilangkan kusam kulit
  6. Membantu merangsang penghasilan kolagen dari dalam kulit
  7. Menyegarkan wajah
  8. Membantu menghilangkan / memudarkan kesan parut. 

Berminat untuk dapatkan Supplement Shaklee? Boleh contact Syima. Nak mudah, boleh click 0183252507



KENAPA PERLU PILIH SAYA SEBAGAI RAKAN SHAKLEE ANDA?

Buat pembaca baru, biar syima perkenalkan diri syima dulu. Saya Hasyimah Hashim boleh panggil syima, berusia 28 tahun dan telah menjadi ahli Shaklee sejak tahun 2016. Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur, amanah dan pantas melaksanakan tanggungjawab. Memegang prinip mementingkan kesihatan para pelanggan berbanding keuntungan semata-mata. Saya akan menyediakan konsultasi secara PERCUMA beserta jadual pengambilan vitamin yang bersesuaian untuk anda.

MEDIUM PENGHANTARAN SHAKLEE

Penghantaran vitamin Shaklee anda boleh diatur menggunakan Poslaju dan Gdex. Untuk lain-lain medium, sila cadangkan mengikut kesesuaian lokasi anda. Untuk item "ready stock", saya menyediakan servis COD sekitar Ipoh / Station 18 / Bandar Seri Botani.

CARA PEMBAYARAN 

Pembayaran boleh dibuat melalui Maybank.

CARA BELI SET SHAKLEE

Jika anda ingin membeli set Shaklee, anda mempunyai beberapa pilihan :-
  • belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad debit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (NO ID SHAKLEE : 1241234)
  • melalui saya. Sila Whatsapp di 0183252507 (hasyimah / syima) untuk bantuan / belian.
NAK BELI SEKARANG MENGGUNAKAN KAD KREDIT ATAU KAD DEBIT ANDA?

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=44cc3bcbd1ab8ca953a84ec52398a16d


Atau ingin menjadi ahli Shaklee untuk penjimatan hebat?

http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1241234

Nikmati manfaat bonus tunai dan penjimatan harga hebat jika menjadi ahli Shaklee. Ingin menjadi pengedar Shaklee untuk mendapatkan pendapatan? Sertai team business kami, Aces High Group yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dan fleksibel.
Rakan Shaklee Anda:
Hasyimah Hashim (Syima)
SMS / Whatsapp : 0183252507
Fb page : Hasyimahshe
Personal Fb : Hasyimah Hashim
Instagram : Hasyimahshe

Tiada ulasan: